Wednesday, January 12, 2011

När din hygien ifrågasätts av Anna Anka.....

...då sitter jag här igen. Iför endast kalsonger, t-shirt och strumpor. Det är inte en vacker syn. För att motverka den här intetgörande situationen jag just nu hamnat i gjorde jag tidigare i veckan en lista på saker som skulle göras under de tre dagar jag var ledig från mitt måste-vara-på-jobbet-jobb på addnature. Men tydligen var jag inte tillräckligt hård mot mig själv. För nu har jag hunnit med att bocka av allt på listan förutom en grej, och den sitter jag och funderar på nu.

Eller så är jag så sjukt effektiv att jag knappt är mänsklig. Det är nåt av de två alternativen. Jag hoppas på nummer två.

Idag har jag skickat ett mail angående ett jobb i frankrike, men eftersom jag skrev på engelska så utgår jag ifrån att de kommer att rynka på näsan, fnysa och föraktfullt slänga mitt mail utan att läsa det för att sedan återgå till att doppa si frasiga baguette i lite mustigt rödvin och fortsätta sin 3 timmars lunch efter vilken de kommer att behöva smälta maten i en kvart och sedan är det dags att gå hem.

Jag har även bakat de två bästa limporna jag någonsin bakat i hela mitt liv. The shizzniz. Eller vad nu ghettobarnen säger.

Det jag däremot inte har gjort är att sköte min hygien. Som jag nämnde tidigare sitter jag här i kalsonger och t-shirt. Och strumpor. Nackdelen med att jobba hemifrån är att man, i alla fall jag, förfaller totalt vad gäller min lekamen. Jag förbättrade dessutom just min andedräkt genom att äta ett hårdkokt ägg med lite kaviar på som jag hittade i kylen. sen tog jag en klutt pepparkaksdeg vi har kvar. Om Anna Anka såg mig nu skulle hon tvångsmata mig med kycklingbrosk och piska mig tills jag åtminstone duschade.

Men jag ska duscha, och jag ska ta hand om diskberget bakom mig. I alla fall innan Maria kommer hem.

Jag var ute och cyklade i snön idag. Det var roligt. Punkt. En liten extra runda på väg till Ica.

Jag blev för övrigt lite arg i dag också. På den mysbyx- och snowjoggersbeklädda tonårsfarsan före mig i kön på Ica som köpte fyra SEMLOR(!!!!!!). Jag ville greppa de vita pappkartongerna som innehöll dessa gräddfyllda bakverk och mosa dem mellan mina händer så att mandelmassan och grädden pressades ut ur springorna i den lite sunkiga pappen likt inälvorna i ur en överkörd groda. Sedan vända mig mot honom och skrika: NEJ, INTE ÄN!!!!

Men jag gjorde inte det. Jag bara spelade upp det ovan nämnda scenariot i mitt huvud och väntade lugnt tills jag fick lägga upp mina varor på bandet.


Dagens visdomsord: Om grisen är rosa, varför har då hönan så många fjädrar?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home