Wednesday, January 14, 2009

min onda tvilling svullobengt

Med rågade mått ställde jag mig för att laga middag. Planen var kristallklar, det skulle bli tillräckligt för att räcka till en schysst lunch imorgon. Gulaschgryta stog på menyn. Koket tog sin början och ingredienser frästes och hackades, hälldes i och kryddades. Jag noterar att sörjan i grytna når 2 litersmarkeringen. Nöjd som en nyammad spädgris går jag in på rummet och slösrufar medan koket står och drar sig. Klockan pinglar, potatisen är färdigkokt. Bara att hugga in då. Faller in i någon form av transtillstånd. Vaknar till liv en timme senare då jag står och tittar ner i grytan, jag ser botten, den är renskrapad. Hur gick det här till!!! Jag skulle ju ha lunch!!!!!
Jag är övertygad om att det är samma person som åt upp min mat som smular i min säng och knyter ihop soppåsen i badrummet. det är min onda tvilling Svullobengt. Jag måste ta upp hans existens med mina föräldrar. De kommer självklart att mörka och säga åt mig att jag pratar strunt, men det är något de döljer. Är det så att jag bär på en hemligehet jag inte själv vet om, har jag en fetlagd, isterstinn tvilling som kryper fram i mörkret och smörjer kråset med mina rester? Jag ska lägga mig på lur och fånga honom, i natt ska det ske. Svullobengt ska straffas för sina brott.

dagens visdomsord: äter du min mat slår jag dig på testiklarna

3 Comments:

Blogger Minayoo said...

Hahaha. Jag känner igen det där. Men tror mer det handlar om att när man som student får ett stort mål riktigt lagad mat framför sig, är det svårt att hejda sig. Men ack den ångest som sedan infinner sig. Du har så rätt.

4:06 AM  
Blogger Fröken Eko said...

Surfar förbi lite i största allmänhet. Har tråkigt och hittade din blogg, tro det eller ej, via gemensamma intressen på profilen...
Rolig blogg.
Svullobengt låter trevlig.

/Fröken

5:57 AM  
Blogger Johan said...

Jag tror mer på nån sorts organiserad brottslighet för det verkar kunna hända lite här och där för alla möjliga. Kanske är det självaste Svullo som går igen

10:55 AM  

Post a Comment

<< Home